October 19, 2014 admin

Lehdistötiedote

Kansainvälinen asiantuntijaverkosto MindMill Network yhdistää digiekspertit kolmella mantereella

Sara Öhrvall ja Marjaana Toiminen perustavat kansainvälisen asiantuntijaverkoston. Öhrvall on Bonnier-konsernin entinen tutkimus- ja kehitysjohtaja, Toiminen sen Suomen lehtiyksikön entinen toimitusjohtaja.

The MindMill Network -verkostoon kuuluu perustajien lisäksi viisi digitaalisten alojen asiantuntijaa San Fransiscosta, New Yorkista ja Singaporesta. Kaikki ovat työskennelleet ylimmän johdon tehtävissä.

Sue Gardner on Wikimedia Foundationin entinen johtaja, nykyisin sen erikoisneuvonantaja.
Guy Bar-Nahum on työskennellyt Samsung Mobile Labin varatoimitusjohtajana, ja aiemmin mm. Applella ohjelmistojohtajana yksikössä, joka suunnitteli iPodin. Nyt hän
vetää uutta pilvipalveluyritystä.
Ville Öhman on perustanut terveydenhuollon palvelu- ja teknologiayrityksiä. Hän toimii aasialaisiin start upeihin erikoistuneena enkelisijoittajana ja Tekesin sosiaalipalvelujen innovaatiot -johtoryhmän jäsenenä.
Sejal Patel on enkelisijoittaja ja työskentelee pääomarahastojen hallinnointiyrityksessä.
Megan Miller on Bonnierin Yhdysvaltain yksikön entinen kehitysjohtaja ja nykyisin start up -yrittäjä.

“Autamme asiakkaita kysymään oikeita kysymyksiä ja näkemään mahdollisuuksia digitaalisessa murroksessa. Verkoston jäsenillä on kyky tuottaa laadukasta ajattelua siitä, miltä tuleva näyttää esimerkiksi toimistotyössä tai kivijalkakaupassa”, Toiminen sanoo.

Verkoston perustajat ovat jo aloittaneet työn ensimmäisten asiakkaiden kanssa. ”Olemme saaneet testata työtapaamme parin kuukauden ajan. Suomessa meillä on työ käynnissä kiinteistösijoitusyhtiö Spondan, TBWA-mainostoimiston sekä pelialan yrityksen kanssa”, Toiminen sanoo.

Ruotsissa Öhrvallilla on vireillä kaksi eri tahojen kanssa toteutettavaa hanketta. Toinen käsittelee median tulevaisuuden rahoitusmalleja ja toinen digitaalisen murroksen vaikutusta koulutukseen.

“Toivon, että saamme perustettua näille hankkeille rinnakkaisprojektit Suomessa. Suomen ja Ruotsin pitäisi tehdä enemmän kehityshankkeita yhdessä. Siitä hyötyisivät molemmat maat ja ehkä myös skandinaavinen hyvinvointivaltio”, Öhrvall sanoo.

“Verkostolla on laaja-alaista kokemusta ja kykyä ajatella toisin. Haluamme pitää toimintaidean väljänä ja toteutamme myös oma-aloitteisia hankkeita asiakkaiden
toimeksiantojen rinnalla”, Toiminen sanoo.

Öhrvall ja Toiminen tuntevat toisensa aiemman työnsä kautta.

“Bonnierilla arvostin kovasti Saran trendianalyysejä ja hyödynsin niitä työssäni. Olin imarreltu, kun hän pyysi mukaan. Melkein parinkymmenen vuoden esimiestyörupeaman jälkeen halusin oppia uutta ja tehdä asioita, jotka ovat merkityksellisiä juuri nyt”, Marjaana Toiminen sanoo. Toimisen työ Bonnier Publicationsin toimitusjohtajana päättyi elokuun lopussa.

Öhrvall on työskennellyt itsenäisenä johdon konsulttina vuoden alusta. Hän vaikuttaa myös mm. Nobel-museon, Bisnoden ja Bonnier Booksin hallituksissa.

“Olen tehnyt vastaavaa digitaalista konsultointia jo vuosia, mutta koskaan en ole saanut tehdä sitä verkoston kanssa, jolla on näin valtava kapasiteetti. Uskon tällaiseen työn tekemisen tapaan. Yhdistämme parhaat voimat kuhunkin hankkeeseen. Olemme innoissamme, mahdollisuuksia riittää”, Öhrvall sanoo.

Lisätiedot:
Sara Öhrvall
+46 708 115 377
sara@mindmillnetwork.com

Marjaana Toiminen
+358 40 708 2648
marjanaa@mindmillnetwork.com

www.mindmillnetwork.com

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather